📽️Nereden Öğrendi Acaba? Otomobildeki Yapay Zeka Trafikte Araya Kaynak Yaptı.

0

📽️ Nereden Öğrendi Acaba? Otomobildeki Yapay Zeka Trafikte Araya Kaynak Yaptı.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın otonom sürüş sistemindeki yapay zekanın trafikte haksız eylemi de öğrendiği anlaşılıyor. ABD’nin Wisconsin eyaletinde bir Tesla’daki otonom sürüş sisteminin Türkiye’de “araya kaynak” olarak adlandırılan eylemi yaptığı gözlendi.

Aracının söz konusu hamleyi yaptığını şaşkınlıkla karşılayan sürücü görüntüleri sosyal medya platformu X’te paylaştı. Görüntüde Tesla’da yapay zeka ile yönlendirilen otonom sürüş sisteminin trafik sıkışıklığında beklerken aracı kuyruktan çıkarıp sağ şeritten metrelerce ilerleyerek bulduğu bir araçlık boşluğa daldırdığı görülüyor.

Tesla’daki yapay zekanın hamlesi, akla Türkiye’de trafikte de sık rastlanan araya kaynak yapmayı akla getirdi ve “Nereden öğrendi?” sorusu soruldu.

Otomobilin otonom sürüş sistemindeki yapay zeka söz konusu hamleleri veri yığınından yakaladığı eylemlerden öğrenebilir. Mesela araya kaynak yapmanın sık yaşandığı bir ülkedeki Tesla sürücüsü böyle bir eylemi yapmışsa o hamle, firmanın veri tabanına işlenmiş ABD’deki aracın otonom sürücüsü de bu uyanıklıktan yararlanmış olabilir.