Kent Ekranı

PUTİN: “HARKOV’U ELE GEÇİRME PLANIMIZ YOK”

PUTİN: “HARKOV’U ELE GEÇİRME PLANIMIZ YOK”

Rusya Lideri Putin, Ukrayna’nın kuzey doğusunda Harkov kenti çevresinde yaptıkları harekatla ilgili olarak bugün itibarıyla söz konusu kenti ele geçirme planlarının olmadığını bildirdi.

Putin, Çin Halk Cumhuriyeti ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ukrayna’nın kuzey doğusundaki harekat konusunda bölgede bir tampon bölge oluşturduklarını söyledi. Rusya lideri, aynı bölgedeki Belgorod kentine Harkov’dan sivil hedeflere yönelik saldırılar yapıldığını tampon bölgenin bu nedenle hedeflendiğini anlattı. Vladimir Putin, “orada siviller ölüyor. Çok açık. Doğrudan şehir merkezine, yerleşim alanlarına ateş ediyorlar. Ben de kamuoyuna şunu söyledim, eğer bu devam ederse bir güvenlik bölgesi, bir tampon bölge oluşturmak zorunda kalacağız. Biz de bunu yapıyoruz” diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Rus birliklerinin Harkov’u ele geçirme planlarının olup olmadığı yolundaki sorusu üzerine “Harkov’a gelince, bugün itibariyle böyle bir plan yok” dedi.

Rus Ordusu, Ukrayna sınırının kuzey doğusunda ülkenin ikinci büyük kenti Harkov’un doğusunda harekata başlamış, söz konusu saldırıda ilerleme elde etmiş, Ukrayna Ordusu bölgedeki birliklerini geri çekmişti.