Kent Ekranı

ABD’DE BAŞÖRTÜLÜ GÖSTERİCİYE HAKARET EDEN ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ÜNİVERSİTEDEN ATILDI

ABD’DE BAŞÖRTÜLÜ GÖSTERİCİYE HAKARET EDEN ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ÜNİVERSİTEDEN ATILDI

ABD’deki Arizona Eyalet Üniversitesi’nde Gazze nedeniyle protesto gösterileri sırasında başörtülü bir göstericiye hakaret eden öğretim görevlisinin işine son verildi.

Arizona Eyalet Üniversitesi’nde doktora araştırmalarında görevli öğretim görevlisi Jonathan Yudelman, 5 Mayıs’ta üniversite kampusu dışındaki İsrail yanlısı gösteriye katılmış, bu gösteri sırasında bir müslüman kadınla tartışması kayda alınmıştı. Tartışma sırasında kimliği belirsiZ kadının “dini sınırlarıma saygısızlık ediyorsun” dediği, buna karşılık Yudelman’ın “sen de benim insanlık duygularıma saygısızlık ediyorsun” deyip bu sözlerin ardından hakaret ettiği kayıtlara geçmişti.

Videonun sosyal medyada paylaşılması üzerine Arizona Eyalet Üniversitesi Rektörü, Jonathan Yudelman için “kampusa girmesine izin verilmeyecek ve üniversitede asla ders veremeyecek” açıklaması yaptı.

Üniversitenin açıklamasında ise “Arizona Eyalet Üniversitesi konuşma ve ifade özgürlüğünü korur ancak tehdit edici veya şiddet içeren davranışlara tolerans göstermez” denildi.

Exit mobile version