98 YAŞINDA! HAYATTA KALMAK İÇİN 10 KM YÜRÜDÜ

0

98 YAŞINDA! HAYATTA KALMAK İÇİN 10 KM YÜRÜDÜ

Ukrayna’da Rus Ordusu top ateşine başladığında 98 yaşındaki Lidia Stepanivna oğlu ve geliniyle birlikte köylerini terketmeye karar verdi.

Köyden çıktılar ama Lidia Stepanivna oğlu ve gelininden ayrı düştü. Böylece Rus ateşi altına alınan Donetsk kentinin doğusundaki Ocheretyne köyünden daha güvenli bir yere ulaşmak için bastonu ve bulduğu bir tahta parçasıyla tek başına yürümeye başladı.

Lidia Stepanivna, yürüyüşü sırasında Ukrayna polisi tarafından farkedildiğinde yola çıkalı 2 gün olmuştu. Yolda dinlenmek ve uyumak için molalar vermişti. Polis hikayesini öğrendiğinde yaşlı kadını filme aldı, sorular sordu ve durum Ukrayna İçişleri Bakanı’na kadar ulaştırıldı. Bakanın talimatıyla İçişleri Bakanlığı basın ofisi, öyküyü görüntüleriyle paylaştı.

Lidia nine İkinci Dünya Savaşı’ndan sağ çıktığını vurguladı. Ukrayna, Nazi zulmü ve Stalin’in baskıları nedeniyle siviller için o savaşta bir cehennem gibiydi. Lidia Stepanivna, “Şimdi de bu savaşın içindeyim” dedi.

Dayanıklılığı bir yana, o yaşta bir insanın yön bulabilmesi ve doğru yere ulaşması da polisi şaşırtmıştı. Sırtındaki ağır ve bedenine büyük gelen paltosu ve ayaklarında mavi ev terlikleriyle katettiği mesafeyi kabaca hesapladılar.

10 kilometre yürüdüğü sonucuna vardılar.

İ