Bilim, insanları benzersiz kılan beyin hücrelerini belirledi
Bilim insanları uzun süredir insan beyninin karmaşıklığı karşısında şaşkına dönüyor ve vücudumuza güç veren organın hücresel yapısını anlamak ve haritasını çıkarmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
Araştırmacılar, insan beyninde 3.000’den fazla beyin hücresi tipi keşfettiklerini ve bu bağlantıların her insanı nasıl benzersiz kıldığını açıkladılar.
En yeni çalışma , korteks gibi yalnızca belirli beyin bölgelerindeki beyin hücre türlerini haritalandıran önceki araştırmaların üzerine inşa edildi.
Bu çalışmalar 100’den fazla farklı beyin hücresi tipini buldu.
Ancak beyin haritalamasını beynin neredeyse 100 farklı bölgesine kadar genişleten yeni çalışmalarla bu bilgiyi genişletti.
Araştırmacılar, bu bölgelerin çoğunda, şimdiye kadar hiç kimsenin burada sergilenen karmaşıklık düzeyini görmediğini söylüyor.
Araştırmacılar, beynimizin basit olduğuna inanılan eski bölümlerinin bile son derece karmaşık olduğunu keşfettiklerini söylüyor.
Çalışma, beynimizin boyutunu, karmaşıklığını ve bu hücreler arasındaki bağlantıların bizi nasıl benzersiz kıldığını tasnif etmeye odaklanan bir kataloğun büyük bir parçası.
Katalog şu anda Science , Science Advances ve Science Translational Medicine gibi dergilerde yayınlanmış 21 farklı makaleyi içeriyor .
Diğer çalışmalardan biri de bu hücreler arasındaki bağlantıların bizi benzersiz kılan şey olduğunu ortaya çıkardı.
Bu konuda daha fazla bilgi edinmek, bilim adamlarının insan beynini ve onun nasıl geliştiğini daha iyi anlamalarına kesinlikle yardımcı olacaktır. Dahası, araştırmacılar “hepimizin ortak bir planı paylaştığını” ancak bu yapı taşlarındaki çeşitliliğin gerçekte kim olduğumuzu tanımladığını söylüyor. Bu, insan beyninin daha kapsamlı kataloglarının oluşturulmasına yardımcı olabilecek heyecan verici bir gelişme.
Dahası, bu keşifler beyin hastalıklarının farklı beyinlerin beyinlerini nasıl etkilediğini daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir.