Kent Ekranı

Mesane sorunlarından sertleşme sorununa ilaçsız destek; pelvik taban egzersizleri…

Mesane sorunlarından sertleşme sorununa ilaçsız destek; pelvik taban egzersizleri…

50 yaşın üzerindeki erkekler, mesane sızıntısından seks sorunlarına kadar çeşitli sorunlara yardımcı olmak için pelvik taban egzersizleri yapmalıdır

Pelvik taban mesaneyi, rektumu ve diğer dokuları (vajina gibi) destekleyen kaslardan ve bağlardan oluşur.

Doğumun kasları zayıflatıp idrar kaçırmaya yol açabilmesi nedeniyle genellikle kadın sağlığı açısından tartışılmaktadır.

Ancak erkeklerin de sertleşme fonksiyonunda rol oynayan güçlü bir pelvik tabana ihtiyacı vardır ve bu egzersizler prostat ameliyatı geçirmiş veya cinsel işlev bozukluğu yaşayan kişilere de önerilmektedir.

Peki bu tür egzersizler her erkeğin radarında olmalı mı?

University College London Hastanesi’nde danışman ürolog olan Ashwin Sridhar, ‘Çoğu erkek bu kasların ne olduğunu, ne yaptığını ve onları nasıl eğiteceklerini bilmiyor’ diyor.

50 yaşın üzerindeki tüm erkeklerin, ileriki yaşlarda idrar kaçırmayı önlemek için pelvik taban egzersizleri öğrenmesi ve yapması gerektiğini düşünüyor. Bu özellikle aşırı kilolu, astım hastası veya sigara içen kişiler için önemlidir.

Londra’daki Princess Grace Hastanesi’nde görev yapan Bay Sridhar, bunların hepsinin pelvik tabandaki stresi arttırdığını söylüyor; öksürük nedeniyle astım, öksürüğe yol açabileceği için sigara içmek ama aynı zamanda sigaradaki toksik maddeler nedeniyle tüm kasları zayıflattığı için. .

Londra’daki Six Physio’da pelvik sağlık fizyoterapisti Lucy Burrows şunları söylüyor: ‘Birçok erkek pelvik tabanının olduğunu bile bilmiyor.

Peki güçlü bir pelvik tabanın sırrı nedir?

Pelvik taban egzersizi yapmak çok önemlidir ve etkili bir pelvik egzersizi evde yapmak kolaydır.

En yaygın olanı, pelvik tabanları yukarı çekip sıkılaştırdığınız Kegels egzersizidir.

Kegels egzersizi için link;

https://istanbulbaskentuniversitesi.com/saglik-rehberi/genel-cerrahi/pelvik-taban-kegel-egzersizleri