İngiltere sağlık bakanlığı yetkilileri, Türkiye’deki ‘ucuz’ zayıflama yöntemine dair acil uyarıda bulundu.

0

İngiltere sağlık bakanlığı yetkilileri, çok sayıda ölümün ardından Türkiye’deki ‘ucuz’ zayıflama yöntemine dair acil uyarıda bulundu.

Türk klinikleri,  kırışıklıkları ortadan kaldırmak için ‘Botox’ enjeksiyonlarını  850 £ gibi düşük bir fiyata sunuyor.

The Sun’da yer alan habere göre, bir çok ülkede de insanlar ucuzluğu nedeniyle tedavi için Türkiye’ye gidiyor.

Karşılaştırma yapmak gerekirse, aynı prosedürün maliyeti Birleşik Krallık’ta 4000 £ civarındadır.

Norveç vatandaşı bir kişi ilaç aldıktan sonra öldü; Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi’ne göre bu kişiye İstanbul’da enjeksiyon yapıldı.

Bu aşamada kurum, en son vakanın geçen yıl meydana gelen önceki 87 vakayla bağlantılı olup olmadığından emin olmadığını söyledi.

Hepsi , tedavi edilmezse felce ve hatta ölüme yol açabilen bir tür bakterinin tetiklediği nadir bir durum olan botulizmden etkilendi .

Bilinen vakaların çoğu Türkiye’de (53), Almanya’da ( 30), iki vaka İsviçre’de ve birer vaka da Avusturya ve Fransa’dan bildirildi .

Türk yetkililer vakaların çoğunun izini iki kliniğe kadar sürmüştü; 60’ı İstanbul’daki özel bir hastanede tedavi gördü , üçü de İzmir’deki özel bir sağlık kurumuna gitti.

Hastaların tümüne, tipik olarak yüzdeki kırışıklıkları dondurmak için kullanılan, Botoks olarak da bilinen mide veya mide botulinum toksini enjeksiyonları uygulandı

Temmuz ayında da İngiltere Dışişleri Bakanlığı, son dört yılda 25 kişinin hayatını kaybettiğinin bilinmesi üzerine tıbbi tedavi için Türkiye’ye gelen İngilizlere ayrı bir uyarıda bulunmuştu.

Söz konusu vakalar 22 Şubat ile 1 Eylül 2023 tarihleri ​​arasında kaydedildi.