Kent Ekranı

Güneş kremine diş macunu muamelesi! Hollanda, ücretsiz güneş kremi sağlayacak

Güneş kremine diş macunu muamelesi! Hollanda, ücretsiz güneş kremi sağlayacak

Hollanda, rekor cilt kanseri seviyeleriyle mücadele etmek için ücretsiz güneş kremi sağlayacak

Ülkede, güneş kremi kullanım alışkanlığının diş fırçalama gibi bir ritüel haline gelmesi gerektiği belirtiliyor

Hollanda vatandaşlarına, ülkedeki rekor düzeydeki cilt kanseriyle mücadele etmek amacıyla bu yaz ücretsiz güneş koruması sunulacak.

Hükümete göre, bu yaz okullar ve üniversitelerde, festivallerde, parklarda, spor salonlarında ve açık kamusal alanlarda güneş kremi kullanıcılara sunulacak.

Herkesin güneş korumasına erişebilmesi; maliyet faktöründen rahatsız olmaması isteniyor.

Kamu yayıncısı NOS’a göre kampanya hafta sonu Breda kentindeki bir festivalde başlatıldı.

Almanya sınırına yakın Venlo-Venray hastanesinin, çeşitli belediyelerde 120 ilkokulda güneş kremi tedarikini finanse etmek için devletin sağlık sigortacılarıyla birlikte çalıştığı bildirildi.

NOS’un bildirdiğine göre, bir klinik sözcüsü, cilt doktorlarından birinin pandemi sırasında el dezenfektanı sağlamak için kurulan dağıtıcıları güneş kremi tutacak şekilde dönüştürme fikrini ortaya attığını söyledi.

Tıbbi yetkililer, son birkaç yılda cilt kanseri vakalarında rekor bir artış bildirdi.

Kuzey Denizi’ndeki sahil beldesinden bir meclis üyesi, “Güneş kremi hastalığa karşı en iyi korumadır, çocukların erken yaşlardan itibaren güneş kremi kullanmaya alışması gerekit, böylece diş fırçalama gibi bir ritüel haline gelmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu arada, hafta sonu Avrupa’nın orta kesimlerinde mevsim dışı yüksek sıcaklıklar yaşandı ve önümüzdeki haftalarda da devam etmesi bekleniyor.

Polonya, Fransa ve Almanya en yüksek sıcaklıklardan bazılarını yaşarken, İskandinav ve Akdeniz ülkelerinde yılın bu zamanı için normalden daha soğuk geçiyor.

Exit mobile version