Kent Ekranı

Dünyada sadece 100 kişide olduğu biliniyor: Ivy’ın suya alerjisi var; buna, kendi gözyaşı da dahil!

Dünyada sadece 100 kişide olduğu biliniyor: Ivy’ın suya alerjisi var; buna, kendi gözyaşı da dahil!

18 aylık Ivy Lynn Angerman, suyun girdiği her şekle, hatta kendi gözyaşlarına bile alerjisine neden olan nadir bir tıbbi duruma sahip!

ABD, Minnesota’da yaşayan Little Ivy, cilt suyla temas ettikten hemen sonra kurdeşen veya kızarıklıkların ortaya çıktığı bir durum olan akuajenik ürtiker hastası.

Suyun sıcaklığı veya şekli burada önemli değil ve bu da gözyaşı ve terden kar ve yağmur damlalarına kadar her şeyi Ivy için bir tehlike haline getiriyor.

Ivy’nin annesi Brittany Angerman, “Bu, hâlâ aklımıza gelmeyecek bir şey” dedi. “Eskiden banyoyu severdi ve şimdi… onu yıkamamız gerektiğinde çığlık atıyor. Cinayet gibi geliyor. Üçüncü derece yanık gibi. Ateşli olduğunu haykırarak etrafta koşuyor. Bir anne olarak izlemek çok zor” meydana çıkarmak.

27 yaşındaki anne, “Bu sadece yürek parçalayıcı” diye ekledi. Ivy bir damla su ile temas ederse, reaksiyon hemen ardından başlar ve genellikle 15 dakika ile bir saat arasında sürer. Tek çaresi anti-alerjik ilaçlar veya antihistamin.

Ancak antihistaminiklerin bile sınırlamaları olabilir ve vücut aşırı kullanımla bunlara karşı bağışıklık kazanabilir. Ve bu sadece Ivy’ye olan şey. Şimdi haftada sadece iki kez banyo yapıyor ve hemen ardından ona antihistaminikler veriliyor.

Şu andan itibaren, Ivy’nin döküntüleri ancak cildi suyla temas ettiğinde ortaya çıkıyor. Ancak annesi alerjinin kötüleşmesinden veya küçük kızının su içmesini imkansız hale getirmesinden korkuyor. “Acaba bir gün onu içtiğinde boğazı şişmeye başlayacak mı” diyor. “Kreşe gidip gidemeyeceğini veya gelecekte hangi işi yapabileceğini bilmiyoruz” dedi.

Suya alerji son derece nadirdir ve dünya çapında sadece yaklaşık 100 kişinin etkilendiği düşünülmektedir.

Tedavisi yoktur ve uzmanlar, semptomlar çok şiddetli hale gelirse alerjik şoka girebilecekleri ve ölümcül olabilecekleri konusunda uyarıyorlar.