Yeni bir araştırmaya göre, Dünya üzerinde en az 20 katrilyon karınca var.

0

Yeni bir araştırmaya göre, Dünya üzerinde en az 20 katrilyon karınca var.

Karıncaların küresel popülasyonunu belirlemek, iklim değişikliğinden kaynaklananlar da dahil olmak üzere, habitatlarındaki değişikliklerin sonuçlarını ölçmek için önemlidir.

France 24’ün haberine göre, karıncalar, tohumları dağıtarak, organizmalara ev sahipliği yaparak ve yırtıcı veya av olarak hizmet ederek önemli bir rol oynarlar.

Bazı araştırmalar küresel karınca popülasyonunu tahmin etmeye çalıştı, ancak 20 milyon milyar gibi 20 katrilyondan çok daha küçük bir sayı ile sonuçlandı.

Pazartesi günü Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) dergisinde yayınlanan bu yeni girişim için araştırmacılar, sahada yerel olarak karınca sayısını ölçen 465 çalışmayı analiz etti.

Yüzlerce çalışmada iki standart teknik kullanıldı: belirli bir süre boyunca geçen karıncaları yakalayan tuzaklar kurmak veya yerdeki belirli bir yaprak parçasındaki karıncaların sayısını analiz etmek.

Anketler tüm kıtalarda gerçekleştirilmiş olsa da, Orta Afrika ve Asya dahil olmak üzere bazı büyük bölgelerde çok az veri vardı veya hiç yoktu.

Çalışma, bu nedenle “küresel olarak gerçek karınca bolluğunun tahmin edilenden çok daha yüksek olması muhtemel” diyor. “Böcek çeşitliliğinin kapsamlı bir resmini elde etmek için bu kalan boşlukları doldurmamız son derece önemlidir.”

Gezegenin her yerinde bulunan 15.700’den fazla adlandırılmış karınca türü ve alt türü vardır ve muhtemelen eşit sayıda henüz tanımlanmamıştır.

Ancak bunların yaklaşık üçte ikisi yalnızca iki tür ekosistemde bulunur: tropik ormanlar ve savanlar.

Tahmini karınca sayısına dayanarak, toplam küresel biyokütlelerinin 12 megaton kuru karbon olduğu düşünülüyor – bu, yabani kuşlar ve memelilerin toplamından daha fazla ve insanlarınkinin yüzde 20’si.

Gelecekte araştırmacılar, küçük yaratıkların nüfus yoğunluğunu etkileyen çevresel faktörleri incelemeyi planlıyor.