Kent Ekranı

Biden, ”Rusya’yı ticarette en kayrılan ülke statüsünden çıkarıyoruz.”

Biden, ”Rusya’yı ticarette en kayrılan ülke statüsünden çıkarıyoruz.”

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’ya yönelik yeni yaptırımları açıkladı.

Biden, ”Çok uluslu ülkelerden borçlanmayı da yasaklayacağız. Putin saldırgan, bunun bedelini ödemek zorunda. G7 de baskısını artırıyor. Oligark listesine ailelerini de ekleyeceğiz. Rus halkında çalıyorlar ve bizim ülkelerimizde paralarını saklamaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Biden, “Rusya ekonomisini yıktık, Moskova borsası açılamıyor” dedi. Yaptırımlara ilişkin konuşan Biden, “Rus ekonomisine darbe indireceğiz. Rusya’yı ticarette kayrılan ülke statüsünden çıkarıyoruz” ifadesini kullandı.

Biden’ın açıklamalarından satır başları:

* Çeşitli yeni adımları açıklayacağız. İlk olarak bütün bu uluslar en çok iltimas geçilen ülke statüsünü geri alacak Rusya’dan. Bu ülke arasında en iyi imkanlar dahilinde ticari işlemler yapılıyor, herhangi engel olmuyor, gümrük vergileri en düşük uygulanıyor. Kalıcı normal ticari ilişkisi kaldırıldığında Rusya’nın ABD ile ticareti zorlaşacak.

*Putin’in saldırıları karşısındayız. Özgür dünya şu anda meydan okuyor. Biz burada öncülük rolü üstleniyoruz.

*Çeşitli sektörlerden deniz ürünleri, votka ve elmas ürünlerinin ithalatının önüne de engel getiriyor olacağız.

*IMF ve Dünya Bankası ile adım atıyor olacağız. Putin burada saldırgan durumda ve bedel ödemesi gerekiyor. Şu an yaptığı şey barışa ve istikrara saldırı.

Exit mobile version